Сексът предпазва от грип

Сексът лекува много болести и удължава живота, това е отдавна доказано. Настинки, грип, всевъзможни неврози, дори зъбобол като с магическа пръчка могат да бъдат спрени след един пълноценен любовен сеанс, твърдят британски сексолози.

Обяснението е просто – в организма се раздвижват жлезите, мускулите, нервната система, мозъкът, които препращат благоприятно въздействащите хормони на удоволствието навсякъде.

След интензивен благополучен акт е нормално човек да се чувства физически уморен, но това е за кратко. След малко почивка приливът на енергия му дава невиждани сили, пред които отстъпват болести, професионални трудности и дребни житейски проблеми.

Световната статистика доказва, че женените живеят най-малко пет години повече от самотниците – ергените, госпожиците, овдовелите и разведените. Хората с активен и пълноценен сексуален живот успяват повече в професионалната си кариера.

Друг е въпросът, че властта и парите са мощен сексстимулатор. Пътят към обществения успех може да бъде и в обратна посока – от двойката към върха.

Хората, които се радват до късни години на удоволствията на любовта, са по-младолики, по-жизнени, по-целеустремени.

От редовен секс се нуждаят особено жените, прехвърлили 45 години. Той поддържа психичното им равновесие, стремежа да изглеждат секси и вкуса към живота.

Leave a Reply

Your email address will not be published.