Местят парада на любовта

Парадът на любовта, смятан за най-голямото денс парти в света, тази година ще се състои в Есен, след като плановете да бъде организиран в Берлин се провалиха, съобщи ДПА. Това лятно събитие обикновено привлича 1 милион рейвъри, които танцуват под звуците на електронната денс музика, пускана от световноизвестни диджеи.

Тази година Парадът на любовта ще се състои на 25 август в град Есен в индустриалната област Рур, обявен за европейска столица на културата през 2010 г. В съответствие с новото споразумение Парадът на любовта ще остане в областта Рур за 5 години, като от следващата година ще бъде организиран последователно в Дортмунд, Бохум, Дуисбург и Гелзенкирхен.

Компанията, която стои зад организирането на събитието, е решила то да бъде преместено от Берлин, след като не успяла да се споразумее с властите в столицата относно бъдещите концептуални виждания за Парада на любовта.

Първото му издание е през 1989 г. Парадът на любовта е организиран като частна инициатива, съпровождан е с финансови проблеми, а през 2004 г. и 2005 г. не се е състоял. Миналата година в събитието, привлякло 1 милион посетители, участваха 230 диджеи от 17 страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.