Британките получават все по-малко комплименти от мъжете си

Британските мъже са станали изключително политкоректни и съвсем са забравили да правят комплименти на жените, съобщава телевизия “Скай Нюз”.

Данните от социологическо допитване показват, че 65% от британките се оплакват от липсата на мъжко внимание. Те са убедени, че винаги може да се намери повод за един комплимент.

89% от анкетираните дами признават, че обичат комплиментите, но само 16% се радват на повече от пет за един ден. 12% са заявили, че за последните три месеца нито един мъж не им е направил комплимент.

Едновременно с това всяка втора британка споделя, че би се чувствала неловко, ако комплиментът е направен от човек, който не й е любим.

63% също така признават, че съпрузите им ласкаят значително по-рядко тяхното самочувствие, отколкото преди пет години.

Психолозите смятат, че мъжете правят по-малко комплименти по вина на жените, защото последните не ги възприемат с “необходимата благосклонност”, предава “Дейли Рекърд”.

Британците се страхуват да правят комплименти на своите приятелки и колежки, за да не бъдат разбрани погрешно.

Съгласно данните от допитването жените обичат да им бъдат правени комплименти за умението да изслушват и дават ценни съвети, за съвместяването на кариерата със семейния живот, както и традиционни – за прическите и дрехите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.