“Анна Каренина” в 430 електронни писма

Заетите хора, които не могат да отделят много време за четене на книги, вече могат да ги получават под формата на електронни писма, благодарение на услугата, предлагана от сайта Daily Lit, съобщи в. “Ню Йорк таймс”.

В електронните писма се съдържат части от класически литературни произведения. Четенето на всяка част отнема по около 5 минути.

Английският превод на “Анна Каренина” на Толстой е събран в 430 писма, а “Война и мир” – в 675.

Сайтът Daily Lit, чиито собственици са измислили и предлагат тази нова безплатна услуга, за кратко време се е сдобил с 50 000 абоната. В края на май каталогът на Daily Lit вече ще обхваща около 370 заглавия.

Сред тях са например “Манифест на комунистическата партия” на Карл Маркс, “Произходът на видовете” на Чарлз Дарвин, “Божествена комедия” на Данте, “Приключенията на Шерлок Холмс” на Артър Конан Дойл.

В бъдеще собствениците на Daily Lit предвиждат да разширят каталога с нови заглавия. Абонаментът за тях ще е платен, но цените ще са ниски – до пет долара. Предвижда се също разпространението на уроци по чужди езици от издателство Berlitz, които също са петминутни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.