Сексуалната разкрепостеност се “прихваща”

Присъщата на хората сексуална разкрепостеност през последните години е по-скоро патология, отколкото норма на живот.

Този неочакван извод е направен от учени от университета в Оуклънд, Нова Зеланция след продължили няколко години изследвания.

В науката най-популярно е схващането, че подобно поведение е обусловено от търсенето на оптимален партньор за продължаване на рода и като доказателство се правеха аналогии с животни, непретенциозни и непридирчиви в сексуалните контакти с представителите от противоположния пол.

Данни на специалистите от Нова Зеландия показват, че контактите с повече партньори всъщност не са биологически присъщи на човека.

Според специалистите, цитирани от ВВС, древните предци на съвременния хомо сапиенс са имали контакти само при необходимост от продължаване на рода, в строго определено време, което е било оптимално за зачатието на здраво потомство.

Освен това старейшините на племето дълго и внимателно са избирали подходящия за тази цел партньор, “за да не се разваля генетичния фонд”.

Най-вероятно свободата в избора на партньор е възникнала по-късно.

Със сексуалната култура са свързани религиозните култове на някои древни народности, но всички тези култове са възникнали на един по-късен етап – след Каменната епоха, смятат учените от Оуклънд.

Leave a Reply

Your email address will not be published.