Мъжете не предпочитат нито блондинки, нито брюнетки!

Критериите за женска красота са пословично различни през епохите.

Сравнително изследване на класическата английска, китайска и индийска литература обаче разкрива, че мъжете държат най-вече на тънката талия, независимо от цвета на косите и кожата, предаде АФП.

Резултатите от изследването на учени от университетите на Тексас и Харвард подкрепят теорията, че несъзнателно мъжете се ръководят от дарвиновия рефлекс за оцеляването на гените.

Най-добра гаранция за това е фината талия – неоспорим признак за прекрасно здраве и плодовитост.

За целта учените са преровили английската литература от XVI, XVII и XVIII век и древни китайски и индийски поеми.

Изводите им са, че бюстът, ханшът и бедрата – неоспорими ерогенни зони – фигурират навсякъде.

Най-често обаче се възхвалява фината талия. В прегледаните английски произведения тя е спомената 65 пъти, срещу 16 романтични описания на бюста, 12 на бедрата и само 2 на задните части.

В “Рамаяна” и “Махабхарата” тънкото кръстче е възпято 35 пъти, докато други части от женското тяло се споменават всичко на всичко 26 пъти.

В китайската поезия (от IV и VI век) талията е спомената 17 пъти, а други части на тялото – нито един път.

Единственото изключение е стихотворение, посветено на красиви крака.

Днес медицината е доказала, че натрупванията в областта на кръста и недостигът на естрогени, който намалява плодовитостта, увеличават рисковете за здравето.

Писателите и поетите отдавна са разбрали тази истина, изтъкват авторите Девендра Синх, Питър Рен и Ейдриън Синх в изданието на британската академия на науките “Proceedings of the Royal Society”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.